Картини квітів олією

Картини квітів олією
Вищою формою образотворчого мистецтва по праву називають олійний живопис. Найдосконаліші та шляхетніші засоби для вираження почуттів та емоцій, зображення навколишнього світу, ніж масляна фарба, як вважають професійні художники, нічого бути не може. Масляні фарби дають безмежні можливості в плані передачі обсягу, кольору, фактури, світла. Тому картини олією користуються величезним попитом. І найчастіше – це зображення кольорів.

Трішки історії
Вважається, що квіткова тема у мистецтві – найпопулярніша. Це просто скарб для художників-початківців, адже багатство яскравих, простих, і в той же час дрібних і різноманітних деталей допомагає відточити майстерність, виробити власний стиль. А що ми знаємо про історію картин із квітами мистецтва?

Свою історію тема квіткового живопису розпочинає з фламандської школи живопису. Називалася вона «Квіти та плоди». Художники, які входили до цієї школи, були справжніми майстрами образотворчого мистецтва. Серед них Ян Брюгель, Рулант, Саверей, Балтазар ванн дер Аст, Франс Снайдерс, Ян Фейт та ін. Дещо пізніше така ж школа з’явилася і в Німеччині.

Найбільш яскравим представником квіткового натюрморту на той час був Ян де Геєм. Квіти у нього відрізнялися динамічністю, вони були майже нереальними, але при цьому кожна лінія промальовувалась з такою скрупульозністю та точністю, що неможливо було не застигнути перед пишнотою його картин із квітами. Ця стриманість і динамізм відрізняв його учнів – А. ван Бейерена і У. ван Альста. Вони стали справжніми феніксами в образотворчому мистецтві XVII століття.

Ідеалом квіткового життя у Європі кінця XVIII – початку ХІХ століття став так званий «ботанічний натюрморт». Іншими словами – гербарій. Художники прагнули поєднати на одному полотні флору всіх країн, усі пори року.

Проте природність і натуральність невдовзі повернулася до моди. У ХІХ столітті художники малюють красу природи з натури. Улюбленою темою імпресіоністів та постімпресіоністів стали живі натюрморти з квітами та фруктами. Роботи російських художників А.І. Вельського, І.І. Фірсова у жанрі декоративних квіткових натюрмортів підкорюють своєю наївністю та красою. У творчості імпресіоністів, до речі, картини з квітами набули, мабуть, найбільшого розвитку. Роботи їх відрізняються невимовною енергією, буянням фарб і багатством ліній. Шедеврами по праву вважаються «Соняшники» Вінсента ван Гога, «Хризантеми» Клода Моне, «Ваза з квітами» Ежена Делакруа, «Макі» Анрі Матісса.

Тема кольорів не втратила свого значення й сьогодні. Сучасні художники із не меншим задоволенням продовжують писати картини з квітами.

Купити картини квітів олією
Сьогодні картини квітів є, мабуть, найпопулярнішим мотивом. Тим більше, якщо це – масляні авторські картини. Такі ми пропонуємо вам придбати на нашому сайті. Вони підійдуть як для прикраси вашої оселі, так і для подарунка рідним та близьким. Зробіть своє життя яскравішим!