На сафарі в Танзанію: який національний парк вибрати?

Сафарі – головна туристична фішка Танзанії. Сюди приїжджають, щоб побачити африканську савану у всій красі: з тисячами птахів та тварин, космічними пейзажами та буйною рослинністю. В Танзанії є 5 основних національних парків для сафарі, що відрізняються між собою. Ви можете побувати одразу в кількох із них, а щоб було простіше визначитися з напрямками, експерти туроператора «Авес Тревел» розкажуть про головні особливості кожного парку.

Національні парки Танзанії
Серенгеті – найвідоміше місце в Танзанії для сафарі, де можна зустріти великих хижаків та ще 35 різних видів тварин. Загалом у парку проживає понад 3 млн особин.

Маньяра — слони, бегемоти, рожеві фламінго та леви, що сплять на дереві.

Нгоронгоро — один із найкращих парків для сафарі в Танзанії, колиска дикої природи з 30 тис. тварин, 6-та за величиною кальдера на планеті.

Тарангірі, де проживає найбільша колонія слонів у Танзанії, а ще баобаби та сосисочні дерева.

Селус – найбільший парк, зручний для сафарі в Танзанії із Занзібару.

Нгоронгоро
Парк площею понад 8 тис. км², що знаходиться у величезному кратері згаслого вулкана. Площа парку обрамлена тропічним лісом, і в ньому є все, що можна уявити: рівнини, болота, озера, соляні плато.

Що тут можна побачити ?
фантастично гарні краєвиди;

всю Велику П’ятірку: лева, слона, леопарда, носорога, буйвола, а ще – зебру, гепарда, антилопу, гієну, бегемота;

з грудня до лютого — Велику Міграцію, коли мільйони травоїдних (газелей, зебр, антилоп) пересуваються по савані в пошуках їжі.
Це ідеальне місце для сафарі просто тому, що тут найвища концентрація тварин у Танзанії, та в усьому африканському континенті. Їх не треба шукати і виглядати — вони всюди.

Чим зайнятися, окрім сафарі ?
Ланч на березі озера з бегемотами.

Екскурсія в ущелину Олдувай.

Відвідування села племені масаїв.