Чи небезпечно їхати на сафарі в Танзанію ?

Сафарі в Африці – чудова можливість побачити тисячі диких тварин у природному середовищі їхнього існування, зустріти “Велику П’ятірку” (лева, слона, леопарда, носорога, буйвола) і побувати в селі справжнього племені масаїв. Уся ця екзотика і багатий тваринний світ роблять Танзанію чудовим напрямком для яскравого відпочинку.

До того ж, ця країна не так популярна серед туристів, як, наприклад, Кенія, тому й ціна на сафарі в Танзанії буде нижчою. А побоювання з приводу безпеки залиште в минулому – сьогодні, щоб уникнути неприємностей, досить дотримуватися найпростіших правил. Як підготуватися до сафарі в Танзанії і зробити поїздку комфортно-безпечною, розповідаємо в блозі туроператора Авес Тревел.

У Танзанію на сафарі – заходи безпеки
Рівень охорони здоров’я в Танзанії один із найвищих на всьому африканському континенті. А суворих правил не так вже й багато: головне, під час сафарі не виходити з машини назустріч носорогу і прислухатися до порад гіда.

Профілактичні щеплення
Ризик зараження малярією під час сафарі туру в Танзанії низький, тому щеплення необов’язкове. Можна обмежитися профілактичними таблетками (обов’язково після консультації з лікарем, тому що є протипоказання і побічні реакції) і репелентами. З тієї ж причини в Танзанії офіційно не потрібне щеплення від жовтої лихоманки. Але все ж для власного спокою його краще зробити – мінімум за 10 днів до туру в Танзанію на сафарі. Вакцина дає імунітет на 10 років, тому після поїздки можна буде спокійно продовжувати досліджувати екзотичні куточки планети.

Чи можна брати дітей на сафарі в Танзанію ?
Безумовно, можна. Крім того, дуже рекомендується брати з собою дітей, адже вони отримують тут не менше емоцій, ніж дорослі, і відчувають себе справжніми першовідкривачами і дослідниками. Єдине, що малюкам може бути тяжко довго перебувати в сафарі-джипі, тому краще брати дітей від 4 років. Але тут, звісно, все залежить від характеру вашої дитини.