Лансароте — острів трьохсот вулканів

Ще один неймовірно чарівний острів Канарського архіпелагу, ступивши на землю якого, ви затамуєте подих від контрасту вулканічних пейзажів на фоні блакиті Атлантичного океану. На території Лансароте розташовується біля 300 вулканів, а біля 30% його вкрито попелом. Такий «марсіанський» ландшафт утворився тут у XVII ст., коли протягом 6 років вивергалися 30 вулканів. Масштаби такого дійства неможливо уявити, але можна на власні очі побачити результат.

Дерев тут практично немає, але краса рослин, що проростають з сухого ґрунту неземних відтінків, відбирає дар мови. Територія острова вважається заповідною, по місцях виверження вулканів не можна ходити. Зате на них можна безкінечно дивитися.

Пляжний відпочинок
Найкращі пляжі Лансароте розташовуються на південному узбережжі, в бухті Papagayo. Усе, як на кращих картинках: кришталева вода і білий пісочок. До бухти непросто дістатися, тому тут небагато людей і природа первозданної краси.

Інший туристичний центр — курорти Puerto del Carmen та Costa Teguise знаходиться на південному заході острова. Майже постійно тут панують вітри, але для віндсерферів це саме те. Від аеропорту до Costa Teguise усього 15 хв. їзди.

А от для сімейного відпочинку з дітьми та просто лінивого пляжного релаксу найкраще підходять пляжі Playa Blanca. Тут неймовірно гарно та чудові готелі з класним сервісом.

Ресторани
Як і личить хорошим курортам, на Лансароте є багато різних ресторанів, серед яких кожен знайде щось до душі. Кухня так само різноманітна, як і назви закладів: звісно, іспанська, а також карибська, японська, мексиканська, середземноморська тощо.

Кліматичні умови
Зазвичай на острові сонячно та сухо. Через виверження вулканів, що відбулося кілька століть тому, тут до цих пір немає багато рослинності, і це також має вплив на погоду. Дощі бувають рідко, а температура повітря трохи нижча, ніж на інших островах Канарської групи.

Взимку середня температура повітря складає +20 °С, влітку — +26 °С. Море весь рік має температуру біля +20 °С. Кілька разів на рік сюди приходить гаряче повітря з Сахари й приносить з собою справжню, але нетривалу (на 3-4 дні) спеку до +30 °С.

Чим можна зайнятися на Лансароте ?
Звісно, розпочати варто з відвідання Національного парку Timanfaya — тих самих вулканів, котрі змінили острів до невпізнанності. Знаходиться він на заході Лансароте, і тут можна побачити «вогняні гори» та лавове поле, від якого віє теплом, адже температура під тонким шаром застиглої лави у кілька сантиметрів сягає 350 градусів!

Ще одне цікаве місце — масив La Corona з вулканічними трубами та печерами, що знаходяться під лавовими полями. Найбільша у світі вулканічна печера глибиною 6 км — Cueva de Los Verdes — тут. В одному з її залів, що сягають 24 м у довжину та 15 м у висоту, облаштовано концертний зал з неймовірною акустикою. Де ще таке можна побачити!

Окрім вулканів, на Лансароте є й інші визначні пам’ятки. Наприклад, фортеця Castillo de San José, збудована в 1779 році. Всередині можна відвідати музей сучасного мистецтва.

Також цікавими є Кактусовий сад, скали Фамара, оглядовий майданчик Мірадор-дель-Ріо, печери та оглядовий майданчик Хамеос-дель-Агуа, солончаки Салінас-де-Ханубіо, де мешкають дрібні креветки та рожеві фламінго.