3 найкращих пляжів Домініканської Республіки

Домініканська Республіка – один із найпопулярніших туристичних напрямків у Карибському басейні. І це зовсім не дивно. Адже, думаючи про Домінікану, перед очима незмінно спливають чудові пейзажі розкішних пляжів, яких у країні величезна кількість. На 800-мильній береговій лінії є території відпочинку для мандрівників усіх категорій: сімей з дітьми, шанувальників водних видів спорту, романтиків, поціновувачів усамітнення й тиші. Кожен турист неодмінно знайде свій ідеальний куточок на березі спокійного бірюзового Карибського моря або хвилюючого Атлантичного океану. А допоможе визначитися з вибором – наш рейтинг 26 найкращих пляжів Домініканської Республіки.

Провінція Ла-Альтаграсія, яка є найсхіднішою частиною країни, пишається своєю чудовою береговою лінією з найпопулярнішим курортом Домініканської Республіки – Пунта-Кана. У цьому районі безліч чудових пляжів, відпочинок на яких гарантує щирий захват, задоволення й море незабутніх вражень.

№1. Пляж «Бланка» (Playa Blanca)
Бланка або Білий пляж – один із найчарівніших й найчистіших узбереж Пунта-Кана та загалом Домініканської Республіки. Приваблює білосніжним пісочком, прозорою блакитною водою, приємним піщаним дном, величними пальмами, захопливим підводним світом з гігантськими молюсками й барвистими тропічними рибками. Чарівні краєвиди доповнюють встановлені на березі величезні літери «Playa Blanca», які стали візитною карткою і головною фотозоною курорту.

На Білому пляжі дуже мілко, немає хвиль і сильних течій. Вода завжди тепла, немов парне молоко. Є зручні лежаки, пляжні стільці, приміщення для переодягання, туалети, душ, волейбольний майданчик, обладнана дитяча зона з гойдалками, гіркою та стінкою. Плюс – можливість покататися на банані, узяти в оренду атракціони для водних розваг, замовити індивідуальні заняття з кайту й дайвінгу.

Однак важливо розуміти, що Бланка є приватною територією ресторану «Playa Blanca». За вхід на берег стягується плата, причому досить висока, завдяки чому пляж заслужено визнано одним із найдорожчих і найпрестижніших у Домінікані. Сюди приїжджають відпочивати видатні спортсмени, актори, бізнесмени, артисти, а також інші представники середнього та елітного класів. Тут часто проводять весілля, ювілеї та інші урочистості з частковою або повною орендою узбережжя.

Важливе доповнення: гроші за вхід на пляж Бланка можна використовувати як кредит на купівлю в ресторані «Playa Blanca» морепродуктів, коктейлів, дуже смачних страв європейської та домініканської кухонь.

№2. Пляж «Макао» (Playa Macao)

Макао – дійсно райське місце, що розташоване в провінції Ла-Альтаграсія, неподалік від курортів Пунта-Кана та Баваро. Це казкове узбережжя славиться бірюзовою водою, золотистим пісочком, мальовничими скелями, пишними пальмами та невеликим мангровим гаєм. Тут дно водойму чисте, без коралових рифів та водоростей, а погода завжди сприяє утворенню розкішних хвиль. Приваблює любителів поніжитися під сонцем на піщаному березі, поплавати в найчистішому Атлантичному океані, а також ковзати гребенями хвиль на серфі. Берегова лінія Макао широка й протяжна. Розташована далеко від популярних туристичних місць Домініканської Республіки. Розділена природою на дві частини: одна має зручний вхід у воду, що підходить навіть для маленьких діток; друга – достатньо глибока для занять серфінгом. Тож тут можна розслабитися і повною мірою насолодитися як усамітненням і спокійним відпочинком сім’єю, так і водними видами спорту.

Варто додати, що вхід на пляж Макао безплатний і дістатися сюди просто на орендованому авто або таксі. На в’їзді працює серфкемп, де можна замовити урок з інструктором, узяти в оренду дошку для серфінгу, скуштувати смачні страви «підкорювачів хвиль» та забронювати місце в зоні з вільною мережею Wi-Fi. Часто сюди приїжджають для проведення формальних весільних церемоній та фотосесій, включно зі зйомками у форматі «ню» (для цього є «таємничий» куточок, захований у скелях). У другій половині дня на березі можна зустріти багато рибалок, які пропонують різноманітний улов.

№3. Острів «Саона» (Isla Saona)
Саона – найбільший острів провінції Ла-Альтаграсія Домініканської Республіки, на якому розташовані 3 невеликі рибальські села. Являє собою рівнину з єдиним піднесенням – скелею Пунта Баладжу. Займає територію площею 112 км2 (ширина майже 5 км, довжина 12 км). Входить до складу національного заповідника. На острові Саона багата флора з понад 500 видів рослин, багато з яких ростуть тільки тут. Є безліч печер, що використовували індіанці таіно. Водяться ігуани та черепахи. У прибережних зонах живуть дельфіни та ламантини, на острові – лелеки, зелені папуги, голуби та чайки, а в теплому мілководді – активно розмножуються морські зірки. Це ідеальне місце для спокійного відпочинку, вражаючих фотосесій, дайвінгу та снорклінгу.

Інфраструктура на острові Саона відсутня (будівництво готелів заборонено державою). Однак дістатися сюди можна просто і швидко з багатьох курортів Пунта-Кани, орендувавши катамаран або швидкісний катер. Але краще замовити екскурсію у туроператора або приватного путівника, на кілька годин або весь день, без додаткового сервісу або з повним комплексом послуг (трансфер, гід, харчування тощо). Екскурсоводи традиційно привозять туристів на облаштований пляж із парасольками, лежаками та можливістю спорудити шведський стіл (що чистіші та більш мальовничі краєвиди, то дорожче коштує екскурсія).

Цікаво знати: величезну популярність острову Саона принесла чудової краси реклама батончика Bounty.