Сезон риболовлі в Норвегії, Швеції, Фінляндії

Якщо ви вже прийняли рішення про те, щоб здійснити рибальський тур в одну зі скандинавських країн, перед вами постає наступне питання: як вибрати правильний час для риболовлі? Адже кожен рибалка зі свого досвіду знає, що в різні пори року різна риба клює з різною активністю. І коли сезон для риболовлі невідповідний, прикро буде, проїхати пів-Європи заради того, щоб “даремно полоскати снасті”. Навіть навколишня краса в цьому випадку навряд чи втішить рибалку. Aves Travel охоче поділиться з вами інформацією, отриманою від наших туристів, які вже з’їздили порибалити в різні країни і повернулися задоволені результатом.

Коли сезон риболовлі в Європі?

За великим рахунком рибна ловля в скандинавських країнах – заняття цілорічне. Є лише обмеження, що стосуються кожного виду риб під час нересту. Підлідний лов у шведських, фінських, норвезьких, данських озерах і на берегах островів вельми цікавий. Як тільки встав лід (листопад-грудень) – починає ловитися окунь. У цих країнах він сильно відрізняється від нашого, більший і збирається великими зграями. Улови відмінні! У січні-лютому цікаво полювати за минем. Це досить “складна” для вилову риба, яка клює тільки за низької температури води. З-під льоду ловлять також щуку, сига, судака. З огляду на комфорт скандинавських рибальських баз, зимова риболовля тут – суцільне задоволення! Після підбадьорливого дня біля ополонки так приємно погрітися в сауні та закусити свіжозловленою рибою, тут же посмаживши її на мангалі. Але все ж зима – “низький сезон”, і вирушати на зимову риболовлю як перший досвід не варто. Найкраще перше враження залишить все-таки “високий сезон”.

Відкриття сезону риболовлі в Європі | Особливості
Традиційно початком сезону вважається березень. У цей час до берегів Норвегії приходить тріска. З цього моменту все і починається. Тепер до самого жовтня буде добре ловитися то одна, то інша риба.
В квітні у Швеції, Данії, Фінляндії з’являється морський лосось. У травні (після нересту) починається сезон лову щуки. Травень-червень – це сайда і палтус на морі. Вересень – знову щука і морська камбала. А є ще оселедець, хек, зубатка і навіть макрель. У закритих водоймах деякий “спад” спостерігається в липні. Що-небудь, ви, звичайно, зловите. Але навряд чи результат вас вразить. Тож загальні рекомендації щодо часу поїздки – з березня по червень і з серпня по листопад. Липень краще залишити для екскурсійного і пляжного відпочинку. До речі, останній досить непоганий у Скандинавії. Особливо, якщо ви не любите або погано переносите сильну спеку.

Гіди, які працюють на конкретних базах, досконально знають “розклад своїх риб”. І, звісно, вони зацікавлені в тому, щоб залишити у гостей найкраще враження і спонукати їх приїхати знову. Тож варто прислухатися до їхньої думки щодо того, коли їхати в риболовні тури найкраще. Є бази, з якими Авес Тревел співпрацює не перший рік. Про те, що саме і коли там найкраще ловиться, ми можемо розповісти детальніше – запитуйте! Наша спеціалізація – індивідуальні та авторські тури. Це означає, що програма поїздки буде максимально адаптована під запити конкретного клієнта. Наприклад, чоловічі компанії більше цікавить можливість добути справжні трофеї. А сімейні групи – інфраструктура та умови проживання, поряд із цікавою риболовлею. Усе це буде враховано. Вам залишиться тільки вирішити, коли сезон риболовлі в Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії буде найсприятливішим для досягнення мети і принесе вам найбільше задоволення.