Чим зайнятись на Кабо-Верде: 8 найкращих місць для відпочинку та розваг

овій лінії є території відпочинку для мандрівників усіх категорій: сімей з дітьми, шанувальників водних видів спорту, романтиків, поціновувачів усамітнення й тиші. Кожен турист неодмінно знайде свій ідеальний куточок на березі спокійного бірюзового Карибського моря або хвилюючого Атлантичного океану. А допоможе визначитися з вибором – наш рейтинг 26 найкращих пляжів Домініканської Республіки.
Кабо-Верде – держава в Атлантичному океані, що розкинулася на 18 островах «Зеленого Мису», приблизно за 600 км від Західної Африки. Була відкрита ще у 1460 році морськими португальськими експедиторами та століттями залишалася колонією Португалії. Сьогодні є автономною республікою зі столицею Прая, португальською мовою в статусі державної та населенням близько 600 тис. мешканців. Вважається однією з найбезпечніших країн Африки з унікальним афро-європейським колоритом, природою та стравами, що гармонійно поєднують усі кухні світу.

Кабо-Верде – територія захопливого серфінгу, запаморочливих фестивалів й незбагненно прекрасних пляжів. Тут безліч фантастичних «марсіанських пейзажів», діючий вулкан Фогу, найчистіша вода дивовижного кольору бірюзи, безкраї узбережжя з білосніжним та чорним піском. Плюс – м’який клімат із цілорічною температурою +25°C, смачні морепродукти, душевна атмосфера та гостинні місцеві жителі. Усе, що потрібно для незабутнього та приємного відпочинку!

№1 Пляж Санта-Марія (Santa Maria beach)
Санта-Марія розташований на острові Сал республіки Кабо-Верде. Є найбільшим й найпопулярнішим серед туристів пляжем цієї ділянки суші. Відомий вітряною погодою і чудовими хвилями, які щороку приваблюють тисячі шанувальників віндсерфінгу, серфінгу, кайтсерфінгу, дайвінгу та інших водних видів спорту. Тут шукачі пригод з усього світу проводять не одну годину під водою в пошуках уламків затонулих кораблів.

Крім активного проведення часу на воді, гостям пляжу Санта-Марія пропонують захопливі кінні прогулянки просторими солончаками, береговою лінією, вузькими стежками та навіть пагорбами. Це одна з найбільш захопливих розваг у Кабо-Верде (особливо на заході сонця, коли багряна зірка повільно зникає за обрієм, а природа неквапливо одягається в чарівне вбрання ночі).

Для охочих оцінити красу всього острова Сал професійні гіди організовують 6-годинну екскурсію. Під час цієї маленької подорожі туристи можуть купатися в озері Сал, відвідати столицю острова Ешпаргуш, побачити дивовижну лагуну «Блакитне око» та багато іншого.

№2 Вулкан Піко-де-Фого (Pico De Fogo)
Тим, хто прагне гострих відчуттів, радимо поїхати на острів Фого і здійснити сходження до вершини Піко-де-Фого. Це діючий вулкан висотою 2829 метрів, що є найвищою точкою всієї держави Кабо-Верде. Сам підйом до кратера являє собою 6-годинний тур через кілька мальовничих сіл та з невеликими сюрпризами по дорозі.

Крім діючого вулкана, острів Фого відомий чорним піщаним пляжем. Пісок, що вкриває узбережжя, з’явився в результаті виверження лави. Вона розпалася на найдрібніші частинки, після того як була зупинена прохолодними водами Атлантики. Здавалося б, у навколишній картині переважають темні похмурі фарби, але це не так. Пейзаж красиво розбавляється яскраво-зеленими виноградними лозами, пишними кремовими хмарами й бірюзовою водою. Крім того, дорогою можна скуштувати смачне місцеве вино, домашній козячий сир і свіжий хліб, щоб зробити подорож не тільки незабутньою, а й дуже «смачною».

P.S. Вулкан Піко-де-Фого є діючим. Його сейсмічна активність періодично спостерігається з 1680 року. Останнє виверження зафіксовано відносно недавно. Воно тривало з грудня 2014 року до січня 2015 року і практично повністю знищило село Ча-дас-Кальдейрас. Сьогодні вулкан вивергає тільки сірчисту пару – видовище одночасно похмуре й видовищне.

№3 Острів Боавішта (Boa Vista)
Боавішта – один з найпопулярніших і найбільших островів Кабо-Верде. Притягує туристів дикістю навколишньої краси, безлюдністю і вселенським умиротворенням, яке панує навколо. Тут дивовижна вода бірюзового кольору та узбережжя з оксамитовим піском завдовжки 55 км, на якому мирно живуть величезні колонії морських черепах (їхню популяцію вважають 3-ою за величиною після популяції на узбережжі Флориди та Оману). Плазунів суворо охороняє держава і місцеві жителі.

Чим зайнятися? Боавішта – територія пляжів і дюн. Тому одні гості острова цілими днями насолоджуються сонцем і водними процедурами, будуючи піщані замки та максимально розслабляючись. Інші, любителі активніших розваг, проводять час за підкоренням високих хвиль Атлантичного океану. Треті – вирушають їздити на позашляховиках безкрайньою пустелею Viana, де періодично зустрічаються фінікові пальми й чарівні оазиси. Острів пропонує забави на будь-який смак.

P.S. Черепахи, які активно розмножуються на Боавішті, називаються Логгерхеди. Це різновид головастих морських плазунів, що належить до зникаючих видів. Тому наближатися до них, а тим паче торкатися, заборонено. Найкращий спосіб поспостерігати за рідкісними морськими черепахами – замовити екскурсію.