5 найкращих пляжів Сітонії, Халкідікі – огляд від Aves Travel

«Так як тут, більше немає ніде!» – так греки захоплено говорять про Халкідікі. Думаєте перебільшують? Зовсім ні. Місцевими краєвидами щиро захоплюються не лише корінні жителі, а й численні гості Греції.

Найпопулярнішим серед туристів є середній «палець» півострова – Сітонія. Це справді чарівний куточок землі, який відомий чудовими античними руїнами, великою кількістю густих хвойних лісів, мальовничим гірським ланцюгом й найдивовижнішими пляжами в Греції (якщо не в усьому світі). Остання пам’ятка заслуговує на окремий розгляд. Тому пропонуємо наш рейтинг 25 найкращих пляжів півострова Сітонії на Халкідіках.

Цікавий факт. Півострів було названо на честь сина давньогрецького морського бога Посейдона й Осси – Сітона, який також був царем Македонії.

№1. Пляж Трані Амуда (Trani Ammouda Beach)
Рейтинг найкращих пляжів починаємо з Трані Амуда, відомого ще під назвою Ліврохіо. Розташований у північно-східній частині Сітонії, майже на виїзді з півострова. Являє собою довгу піщану «стрічку», що обрамляє водойму з найчистішою блакитною водою. Узбережжя настільки «розтягнуте» вздовж моря, що здається ніби простягається на багато кілометрів. Завдяки цьому тут ніколи немає натовпу туристів, галасу й метушні. Лише чарівні простори та заспокійливий плескіт води.

На території Трані Амуда можна встановлювати свою парасольку і влаштовуватися під нею на рушнику або розміщуватися на пропонованих пляжем Le Mantri Beach шезлонгах. Любителям активного відпочинку радимо дослідити стародавні руїни, що розташовані в кінці берегової лінії.

Відстань від Салоніки: 110 км (1 година 20 хвилин їзди)

Як дістатися: слідувати відкритою бетонною дорогою, що йде паралельно пляжу

Стоянка: безкоштовна, вздовж дороги

Прозорість води: 100%

Ціна: безкоштовно

№2. Пляж Лагонісі (Lagonisi Beach)
Лагонісі – природний феномен, що вражає з першого погляду. Заслужено вважається одним із найкращих пляжів Сітонії на Халкідіках. Приваблює світлим дрібним пісочком, неглибокою лагуною з бірюзовою водою, виразним кам’янистим островом на горизонті та невеличкою косою, що веде на красивий острівець. Приголомшливі пейзажі для фотосесії.

Практично з усіх боків Лагонісі обгороджений острівцями архіпелагу Діапорос. На пляжі небагатолюдно, спокійно та ніколи немає великих хвиль. Є облаштовані місця для відпочинку з баром, парасольками та шезлонгами, які можна орендувати на весь день. А також безкоштовні «дикі» зони для шанувальників усамітнення. Ідеальний вибір для сімей із дітками.

Відстань від Салоніки: 110 км (1 година 20 хвилин їзди)

Як дістатися: рухатися за вказівниками з головної дороги, які ведуть до Лагонісі

Стоянка: доступна для гостей бару «Lagonisi Beach»

Прозорість води: 100%

Ціна: плата береться тільки за парасольку з двома шезлонгами

Увага: морські їжаки

№3. Пляж Тальго – Вурвуру (Talgo Beach Bar – Vourvourou)
Тальго – невеликий піщаний пляж, що розкинувся між портовим селом Ормос-Панагіас та селищем Вурвуру. Ділянка мальовнича, відокремлена й приватна. Облаштована м’якими лежаками вздовж довгої берегової лінії. У вихідні дні тут буває дуже гамірно, а все через брак пляжних барів на Сітонії. Проте у будні панує заспокійлива тиша, яку переривають лише природні звуки природи.

Відстань від Салоніки: 111 км (1 година 24 хвилини їзди)

Як дістатися: знаходиться біля головної дороги

Стоянка: доступна для гостей «Talgo Beach Bar»

Прозорість води: 70%

Ціна: оплата береться за лежак (ціна безпосередньо залежить від сезону)