Португалія – країна океану та серфінгу

Португалія – єдина європейська країна, де можна відпочити на океанському узбережжі. Але не тільки м’який клімат, сонячна погода і теплі води Атлантики приваблюють туристів з усього світу. Крім пляжного відпочинку, тут є безліч історичних пам’яток, тож подорож до Португалії буде цікавою та захопливою в будь-яку пору року. Португалія розташована на крайньому заході Піренейського півострова. А головна риса місцевих жителів – неквапливість і спокій. Тому відпочинок тут – ідеальний варіант для тих, хто не полюбляє подорожі в стилі “галопом по Європах”, а віддає перевагу комфортній та елегантній відпустці без зайвої метушні. А ще Португалія – справжній рай для гурманів: смачна середземноморська кухня, ароматні вина, запахи евкаліпта й апельсина, мальовничі краєвиди – все це сплітається воєдино, створюючи чудову атмосферу насолоди.

Пляжний відпочинок в Португалії

Що може бути прекрасніше, ніж час, проведений на березі Атлантичного океану? Головна курортна зона країни – Алгарве. Серед її переваг – безперервні піщані пляжі та розвинена інфраструктура розваг, включно з трьома аквапарками для веселого відпочинку з дітьми. Аристократична атмосфера чекає на вас у Лісабонській Рив’єрі, що підкорює серця туристів високою якістю сервісу та неймовірними ландшафтами. Невеликі, але дуже чисті піщані пляжі тут чергуються зі скелястими берегами і сосновими гаями. А ось любителям галькових пляжів до душі припаде Мадейра – дуже красивий архіпелаг вулканічного походження.

Термальні води Португалії

До Португалії їздять не тільки, щоб безтурботно засмагати на березі океану, а й з метою оздоровлення. У країні є кілька десятків термальних курортів, кожен з яких має свою спеціалізацію. Приміром, Жереш і Шавіш добре підходять для профілактики ожиріння та боротьби з проблемами травної системи. Також сюди їдуть, щоб поправити своє здоров’я, люди з гіпертонією і діабетом. Якщо ж ви потребуєте зміцнення опорно-рухового апарату, то краще обрати курорт Калдаш де Сауде. Тутешні води добре допомагають і при захворюваннях дихальних шляхів.

Гірськолижні бази Португалії

Португалія цікава не тільки влітку, а й узимку, оскільки тут розташовано безліч гірськолижних трас різної складності: як для новачків, так і для профі. Вони чудово підходять для спільного сімейного відпочинку, оскільки на кожному курорті є легкі дитячі траси, можливість покататися на санях, парки з батутами, гойдалками та інші розваги. Найбільшою популярністю серед туристів користується курорт Серра-да-Ештрела.

Дайвінг

Відвідавши Португалію, не пропустіть можливість познайомитися з підводним світом Атлантичного океану. Найкраще місце для цього – територія поблизу Мадейри. Окрім розмаїття риб і молюсків тут є безліч підводних печер, скелястих рифів і кілька затоплених суден. Особливим видом дайвінгу, який останніми роками набуває дедалі більшої популярності, є спостереження за китами у відкритих водах.

Екскурсії

Португалія відома і своїм багатим історичним минулим, тому обов’язково відвідайте хоча б кілька місцевих визначних пам’яток. Куди б ви не вирушили, на вас чекає старовинна архітектура і незабутній місцевий колорит. На особливу увагу заслуговує Лісабон з його звивистими вузькими вуличками, грізним замком Святого Георгія і Кафедральним собором, що поєднує елементи відразу 4 архітектурних стилів. Крім столиці, варто побачити також Порту, Брагу, Сетубал і Евору. До слова, останнє місто з цього списку є ідеальним місцем для гастрономічного відпочинку, оскільки славиться своїми вишуканими сирами, винами та десертами.