Тенерифе. Особливості відпочинку

Ви, напевно, хоча б раз чули про цей іспанський острів – найбільший і, мабуть, найгостинніший серед усього Канарського архіпелагу. Тут вітряні пляжі (привіт любителям серфінгу) сусідять із затишним узбережжям, де комфортно відпочивати з дітьми. На цьому острові розташований знаменитий Лоро-парк і вулкан Тейде – найвища точка Атлантичного океану. І, звісно, тут кожен знайде розваги на свій смак: галасливі молодіжні та спокійні сімейні курорти, дайвінг, серфінг, параглайдинг і спокійний пляжний релакс. Ми в Авес Тревел впевнені: ви неодмінно полюбите Тенерифе – так само, як полюбили його ми!

Погода на Тенерифе. Коли краще їхати ?
Це цілорічний курорт, “острів вічної весни”, як його ще називають. Найтепліше тут у серпні, а найкомфортніший відпочинок – у вересні, коли повітря прогрівається до 22-26 °С, а море – ще тепліше, ніж улітку. Взимку на Тенеріфе може дощити (особливо на півночі), повітря прогрівається до +16 °С. Навесні – в середньому до +23 °С, іноді до 26 градусів. Влітку термометр не опускається нижче позначки +25 °С. З літніх місяців для поїздки на острів краще обирати червень – липень, оскільки серпень може бути дощовим. Площа острова не настільки велика (2034 км²), але через особливості рельєфу погода в південній частині відрізняється від північної. По той бік вулкана, на півдні Тенерифе, тепліше, нижча вологість і слабший вітер. Різниця температур порівняно з північчю може становити до 6 градусів.

Який курорт на Тенерифе обрати для відпочинку

З північного боку острів відкритий для океанського вітру, а з південного – гріється об спекотне узбережжя Африки. Тому тут можна знайти розваги на будь-який смак. Ті, хто прагне позасмагати на сонці, вирушають на південь, а для тих, кому ближче споглядання природи та неспекотна погода, більше підійде північ, відокремлена від півдня гірським масивом. При цьому місцеві відстані зовсім не великі, і за одну поїздку цілком можна насолодитися всіма принадами Тенерифе.

Туристичний центр півночі Тенерифе – Пуерто-де-ла-Круз (Puerto de la Cruz). Тут м’який клімат з високою вологістю і дуже багата рослинність. Порівняно з веселим південним Лас-Амерікас, який більше схожий на Майямі, відпустка в Пуерто-де-ла-Круз – спокійна і неспішна. Серед південних найпопулярніший молодіжний курорт Тенерифе – Лас-Америкас (Playa de las Américas). Тут розташовані пляжі з хорошою інфраструктурою і водними розвагами. Такі ж комфортні, але більш спокійні курорти – Коста-Адехе (Costa Adeje) і Лос-Крістіанос (Los Cristianos). Вони межують з Лас-Америкас і чудово підходять для сімейного та дитячого відпочинку. Трохи подалі розташовані курорти Коста дель Сіленсіо (Costa del Silencio) – 3-кілометровий “берег тиші” і відокремлений Ель Медано (El Médano): його довгі пляжі зі стійким вітром – чудове місце, щоб покатати на серфі.