Відпочинок в Коста-Риці

Надзвичайно зелена і красива Коста-Рика затишно розташувалася на вузькому перешийку між Північною і Південною Америкою. І відпочивати тут – те ж саме, що потрапити до раю для досвідчених туристів. Незаймані куточки дикої природи, екзотичні чорнопіщані пляжі, реліктові ліси, мальовничі туманні озера, плантації кави, непрохідні джунглі – все це дарує неймовірні враження. Адже не випадково “Парк Юрського періоду” знімався саме в цій країні.

Ось лише кілька причин купити тур до Коста-Ріки:
Різноманітний відпочинок: на пляжі тихоокеанського або карибського узбережжя, на екскурсіях самою Коста-Рикою або сусідніми країнами.
Неймовірно багата природа, велика кількість заповідників і національних парків із лісами, річками, озерами, вулканами та водоспадами.
Розвинена інфраструктура для туристів, місцеві добре говорять англійською.

Коли сезон відпочинку в Коста-Риці ?

Тут субекваторіальний клімат із сухим і дощовим періодами. Тому в Коста-Риці сезон відпочинку – з грудня по травень. Це найкомфортніші місяці, коли немає сильних дощів, а температура на узбережжі коливається від +27 до +33 °С. У горах може бути до +10 °С.

Який пляж вибрати для відпочинку в Коста-Риці ?

Таке розмаїття пляжів мало де зустрінеш! Пісок тут буває найнезвичайніших кольорів: золотистий, білосніжний, сріблясто-сірий і навіть чорний. І в кожній провінції можна займатися різними пляжними активностями:
Tamarindo Beach – найвідоміший у Коста-Риці пляж для серфінгу з хорошими хвилями.
Playa Flamingo ідеальний для риболовлі.
Del Coco Beach – для дайвінгу.
На Playa Grande можна на власні очі побачити унікальне явище, як відкладають яйця морські черепахи.
На Playa Conchal з чудовим білим пісочком можна зробити тисячу крутих фото для інстаграма. Пляж незвичайний для Коста-Ріки тим, що тут замість пальм ростуть дерева, а в піску трапляються великі черепашки.

На півдні Коста-Риканського узбережжя Тихого океану відзначимо курортні регіони Пунта-Леона і Хако. Останній гарний для віндсерфінгу і яскравого нічного життя. А на атлантичному узбережжі чудові пляжі Playa Bonita і Portete, що розташовані поруч із Пуерто-Лімон.

Курорти Коста-Рики | Особливості

За відгуками, найкращі готелі Коста-Рики – у північній частині тихоокеанського узбережжя, з all inclusive і класним 5-зірковим сервісом. А якщо вам до душі музика Боба Марлі, серфінг, карибська кухня і небагатолюдна берегова лінія зі світлим пісочком, тоді обирайте південну частину карибського узбережжя.

Найвідвідуваніші туристами місця Коста-Ріки:
Сан-Хосе – столиця країни, оточена трьома вулканами: Iraz, Barva і Poás.
Ареналь – вулканічний курорт із термальними джерелами та національний парк, у якому представлено 8 із 12 екологічних зон Коста-Рики.
Пунтаренас – найбільша провінція країни, що розташована на півдні і покриває майже все тихоокеанське узбережжя. До неї також належить безлюдний острів Кокос, куди з’їжджаються дайвери з усього світу.
Монтеверде – “хмарний ліс”, вкритий туманами – національний парк Коста-Рики з тропічними лісами.
Кепос – туристичний центр і рибальське містечко, звідки можна потрапити в знаменитий національний заповідник Мануель Антоніо.
Хако – одне з найкращих серферських місць, де тусуються любителі снорклінгу та віндсерінгу.
Ла-Фортуна – місце недалеко від столиці, в якому мандрівники зупиняються перед сходженням на вулкан Arenal.
Пуерто Лимон – ворота до ще одного заповідника – Тортугеро. Тут живуть зникаючі зелені черепахи і тому це місце особливо охороняється владою Коста-Рики.

Найкращий час для того, щоб забронювати тур в Коста-Рику, – зараз! Адже коли ще ви зможете побачити стільки екзотики і неймовірної краси пейзажів. Здається, що за останній мільйон років ці місця анітрохи не змінилися. І це надає їм особливого шарму та колориту, насолодитися якими можна лише тут.