Екзотичний Китай: острів Хайнань

Китай притягує туристів екзотикою і давньою загадковою культурою. Мало хто знає, що в цій азіатській країні можна чудово відпочитина пляжах й оздоровитися. Саме таким місцем є острів Хайнань, куди можна їхати відпочивати цілий рік. Цьому сприяє тропічний клімат, чудова погода, довжелезні білопіщані пляжі на узбережжі теплого в будь-яку пору року (26 °С) Південно-Китайського моря. Стрімкий розвиток курортної зони дає змогу говорити про пристойний рівень сервісу, турботу влади про туристів та їхнє дозвілля. Важливою перевагою острова є його чиста, незаймана цивілізацією природа.

У Хайкоу, столиці Хайнаня, – сучасному і дуже красивому місті – будь-який мандрівник знайде собі розвагу до душі. З житлом тут також немає проблем: на гостей чекають численні готелі та апартаменти на будь-який смак і бюджет. Їхати відпочивати найкраще на курорт Санья, де облаштовано ідеальні пляжі, на яких можна не тільки купатися і засмагати, а й займатися водними видами спорту, риболовлею. А також гуляти в ландшафтних парках, знайомитися з традиціями та культурою місцевих народностей, проходити оздоровчі курси на термальних джерелах.

Дозвілля і місця для відвідувань
Для розваги гостей острова працюють ресторани, бари, нічні клуби. У численних магазинах можна купити сувеніри для себе або близьких: речі з натурального шовку (одяг, постільну білизну, картини);
фарфор; елітні сорти чаю та кави; перлинні та кришталеві вироби місцевого виробництва. Що стосується дозвілля, то воно здебільшого зосереджене на пляжах (яхтинг, рафтинг, дайвінг, риболовля). Останніми роками на острові активно розвивається гольф (створюються поля і клуби), стрільба з десятків видів бойової та спортивної зброї (тут до ваших послуг міжнародний Олімпійський тир і відкритий полігон), екологічний туризм. На острові прокладено численні піші маршрути найцікавішими місцями.

Коли будете подорожувати Хайнанем, неодмінно відвідайте:
парк буддистських храмів (Центр Буддизму), щоб на власні очі побачити золоту статую жіночого втілення Будди – богиню Гуаньінь;
природний парк-заповідник, у якому в природних умовах живуть тисячі мавп і куди веде довга канатна дорога (шлях пролягає над водою);
сад екзотичних метеликів, привезених із різних куточків Землі;
музей морських раковин;
заповідник джунглів “Тропічний Рай”, яким із комфортом можна проїхатися на електрокарі;
океанаріум “Санья”, у якому можна насолодитися виступом дельфінів, морських котиків, крокодилів;
сплячий вулкан Ма Ань;
тематичний “Парк Романтики” з аквапарком, зоопарком, безліччю атракціонів і сувенірних крамничок, цирковими виставами;
парк “Край світу”, що розташований на піщаному березі Тяньяхайцзяо. Це місце приваблює камінням різних розмірів і незвичайних форм, яке невідомо звідки взялося. Місцеві дали оригінальні назви всім камінцям і навіть внесли їх до каталогу.
Якщо з вами подорожують діти, відвідайте також зоопарк “Дуншаньху”, щоб познайомитися з азіатськими та африканськими слонами, жирафами, страусами, поспостерігати за ними з автомобіля і погодувати.
Любителям історії та етнографії варто вирушити в Міжнародну туристичну зону, розташовану біля гори Наньшань. Тут можна детально дізнатися про китайську культуру, про острів і його корінне населення, їхній побут, ремесла. У трьох парках приємно гуляти, розважаючись різноманітними шоу (кунг-фу, насолоджуватися китайською музикою, пекінською оперою). У різноманітних ресторанах нам запропонують екзотичну китайську кухню, зокрема й вегетаріанську.