5 причин поїхати відпочивати в Чорногорію

Відпочинок у Чорногорії, або Монтенегро, як ще називають цю країну, дуже різноманітний – від затишних прибережних селищ до маленьких зелених містечок і великих туристичних центрів. Найзнаменитіші курорти Чорногорії – Budva і Kotor. Будва разом з іншими, не такими відомими курортами (Sveti Stefan, Rafailovici, Becici, Petrovac na Moru), розташована на Будванській Рив’єрі (Budvanska Rivijera). А популярні Kotor, Herceg Novi і Tivat – на Которській затоці (Boka Kotorska), що знаменита своїм дуже теплим морем. Але сьогодні говоримо не про курорти, а про те, чим унікальна ця країна і чому варто бронювати тур до Чорногорії вже цього літа.

За чим варто їхати в Чорногорію ?
У світі не так багато країн, здатних зрівнятися з Чорногорією в щільності туристичних об’єктів на квадратний метр. Це і прекрасні пляжі, і найчистіше море, і насичена екскурсійна програма.

За пляжним відпочинком
Найкращі курорти Чорногорії розташовані на узбережжі найчистішого і найпрозорішого Адріатичного моря. Вода тут така прозора, що дно можна розгледіти на глибині 50 м! Крім ледачого пляжного відпочинку, у Чорногорії можна орендувати човен, яхту, водний мотоцикл, щоб поплавати вздовж узбережжя. Самі пляжі тут переважно галькові, є платні та безкоштовні. Сезон відпочинку в Чорногорії триває цілий рік, адже тут, окрім чудового моря, є прекрасні гірськолижні курорти. Але якщо говорити саме про пляжний відпочинок, то приїжджати сюди найкраще з травня по вересень.

За цікавими екскурсіями
Звісно, до Чорногорії можна приїхати тільки заради того, щоб купатися і засмагати. Але екскурсійні тури в Чорногорію неодмінно подарують вам багато нових вражень. Кажуть, що немає у світі країни, такої маленької і водночас багатої на культурно-історичні пам’ятки, як Чорногорія. Сліди різних історичних епох тут можна побачити в пам’ятках мистецтва, архітектури, прогулюючись старовинними вулицями міст.

Чим урізноманітнити свій відпочинок ?
відвідати Скадарське озеро – найбільшу балканську прісну водойму і єдине місце, де в Європі можна зустріти пеліканів;

побувати в монастирі Острог (XVII ст.), висіченому в скелях на висоті 900 м над морем;

прогулятися стародавньою столицею країни Цетіньє, де майже кожна будівля – архітектурна пам’ятка або музей;
взяти екскурсію в каньйон річки Тара – 2-й найбільший у світі.
також із курортних містечок тут пропонують екскурсії до Дубровника (Хорватії) – для цієї поїздки громадянам України віза не потрібна.

За красивою природою
Тут сині хвилі зустрічаються зі скелястими берегами, безліч квітів і зелені милують погляд, а високі гори вкриті густими лісами. Коли на гірські вершини опускаються вечірні сутінки, вони виглядають неймовірно велично і красиво! Найімовірніше, звідси й походить назва країни. А ще тут знаходяться 4 приголомшливі національні парки, розкішна природа яких залишить найяскравіші та незабутні враження про ваш відпочинок у Чорногорії.

За смачною кухнею
Раки, молюски, риба, креветки, кальмари, запечені, на грилі, тушковані, смажені – ваш відпочинок у Чорногорії неодмінно принесе багато гастрономічного задоволення! Але не тільки морепродуктами багата місцева кухня. Тут так само ефектно подають м’ясо (обов’язково спробуйте копчену свинину пршут) і овочі (картопля зі шпинатом блітва). А на закуску замовте класичний овочевий салат з маслинами і місцевим сиром. Чорногорія також знаменита своєю оливковою олією – пляшка такої олії з пряними травами стане корисним презентом для ваших рідних.

За привітним прийомом
Крім того, що люди тут привітні, у вас точно не виникне труднощів у спілкуванні. Більшість місцевих розмовляють англійською. Чорногорська мова схожа на українську, тому за потреби можна розуміти одне одного, навіть спілкуючись рідними мовами.