Літня відпустка на море: що взяти із собою

Весь багаж можна поділити на три групи: предмети особистої гігієни, одяг та медичні препарати.

Найпростіше зібрати те, що входить до першої групи: сюди можна віднести все, без чого неможливо розпочати день. Але для того щоб косметика не займала половину валізи, варто задуматися про те, як скоротити кількість баночок і тюбиків. Літня відпустка неможлива без засобу захисту шкіри від ультрафіолету та зволожуючого крему. Що стосується декоративної косметики, то тут можна суттєво заощадити на вмісті косметички, тому що вирушати на море при повному «бойовому розфарбуванні» не надто зручно. Рушник, шампунь, мило, зубна щітка і паста – все це буде потрібно при відпочинку дикуном. Виїжджаючи за кордон, від фену та рушників можна відмовитися, тому що в хороших готелях все це надається безкоштовно.

Одяг – ще один привід для хвилювань. Жінки люблять різноманітність, але везти у відпустку на море дві валізи та кілька сумок просто незручно. Тому гардероб необхідно продумати так, щоб усі його складові могли поєднуватися між собою. Кілька блузок або топів, пара штанів або спідниць, сарафан і сукня для вечірніх виходів – ось і все, що може знадобитися влітку. Доповнити цей список можна легким палантином або ветровкой для прохолодних вечорів. Взуття також має бути досить зручним для того, щоб у ньому можна було їздити на екскурсії та блукати пляжем.

Ну і остання, але від цього не менш важлива група, включає медикаменти. Ніхто не збирається хворіти у відпустці, але часто через зміну клімату та особливості харчування проблеми зі здоров’ям все-таки виникають. Для того щоб відпустка влітку вдалася, варто покласти в аптечку кошти від опіків та розладу шлунка. Це той мінімум, який буває затребуваним здебільшого. Вирушаючи на відпочинок за кордон, бажано розширити вміст аптечки, намагаючись передбачити практично кожну ситуацію. Ряд препаратів продається за кордоном тільки за рецептами, та й коштують ліки не дешево.