10 книг, які варто взяти на відпочинок

Для романтичних мрійників підійде казка Антуана де Сента-Екзюпері «Маленький принц». Якщо ви вірите в добро і чудеса, частіше піднімайте голову вгору і дивіться на зоряне небо.

Тим, хто взяв відпустку як перепочинок у важкому шляху до досягнення мети, напевно сподобається «Старий і море» Ернеста Хемінгуея. Знаменита повість про наполегливість та невтомну віру у перемогу.

Ще один приклад наполегливості, але зовсім іншого роду ви знайдете у книзі Венедикта Єрофєєва «Москва-Півнята». Її сентиментальний герой пускається в дорогу, довжиною в усі оповідання. Він їде до коханої жінки з його бачення, ім’я якому – життя.

Якщо вам чекає довга дорога без попутників, які так люблять побалакати про політику, взаємини чоловіка і жінки і стан екологічного фону, то таким співрозмовником стане Курт Воннегут з його книгою «Людина без країни, або Америка розбушувалася». Гумор і життєлюбність цього письменника точно не дадуть вам скучити.

У книзі Сергія Довлатова з «дорожньою» назвою «Чемодан» крім сарказму та легкої самоіронії ви знайдете кілька особистих речей автора, які нагадають деякі події (курйозні та не дуже) минулої радянської доби.

Якщо ви вирушили у поїздку у пошуках власного щастя, обов’язково прихопіть у дорогу книгу Ліз Гілберт «Є. Молитися. Кохати”. У ній історія розлученої героїні, яка в якості лікування душевних ран обрала довгу подорож і не пошкодувала про це.

Коханкам класичного англійського гумору підійдуть курйозні замальовки трьох невдалих мандрівників, вигаданих Джеромом Клапкою Джеромом. «Троє в човні, не рахуючи собаки» – одна з найзнаменитіших його книг.

Продовжувачем тонкого англійського гумору по праву вважається Пелем Гренвілл Вудхауз. Його незліченні книги про Дживсе і Вустера змусять посміхнутися навіть найсерйозніших мандрівниць.

Історію одного чудового кафе, яке знаходилося біля залізниці, описала сучасна письменниця Фанні Флегг. У її книзі «Смажені зелені помідори в кафе «Напівстанок» змішані сміх і сльози, зустрічі та втрати, і все це приправлено кулінарними рецептами улюблених страв героїв.

Любіть подорожувати без нічого, пересуваючись з місця на місце автостопом? Візьміть у дорогу будь-який із романів («На дорозі», Волоцюги Дхарми», «Біг Сур» тощо) знаменитого представника біт-покоління Джека Керуака. У них вас зустрінуть молоді та літні люди, які жили заради задоволення і, безперечно, отримували його сповна.