Відпочинок у тропіках: що взяти з собою

Ось і настала довгоочікувана відпустка! Якщо ви вирішили відпочити у тропіках, потрібно ретельно підготуватися до поїздки. Що потрібно покласти у свою валізу?

Вибираючи відпочинок у тропічній країні, будьте готові до того, що там дуже спекотно. Навіть узимку температура вдень рідко опускається нижче 25 градусів. Тому обов’язково захопіть з собою крем для засмаги з високим ступенем захисту – SPF 20 або SPF 30. І перші 2-3 дні краще засмагати під парасолькою і з 8 до 11 ранку, або ввечері, з 16-00 до 20-00. Це дозволить вам уникнути сонячних опіків та звикнути до нових погодних умов.

Клімат екваторіальних країн є спекотним, але при цьому існують сезони дощів. Збираючись у відпустку, уточніть у вашого туроператора, коли краще відвідати той чи інший курорт. Погодьтеся, сидіти в номері через те, що на вулиці третій день йде злива, не дуже приємно. Тому плануйте свою відпустку так, щоб у країні, куди ви збираєтеся, була зима, весна, або пізня осінь. В цей час у тропічних країнах дощів практично не буває. А якщо і бувають, то йдуть 5-10 хвилин, після чого знову виглядає сонце і все висихає.

Одяг для відпочинку краще вибирати з натуральних тканин. Синтетичні не пропускають повітря, у них буде дуже спекотно, можна отримати тепловий удар. Запасіться футболками, шортами, панамкою або кепкою з бавовни чи льону. У цьому костюмі ви почуватиметеся чудово навіть під палючим сонцем. І, звичайно, захопіть купальний костюм, а краще два чи три, на зміну. Не забудьте про зручне взуття! Найімовірніше, ви захочете побувати на екскурсіях, а там завжди доводиться багато ходити. А в тісних незручних черевиках, чи взутті на підборах, здійснювати далекі походи не зовсім зручно.

У тропічних країнах зазвичай дуже багатий тваринний світ. Різні комахи – комарі, москіти, мухи, жуки та метелики із задоволенням розмножуються у вологому кліматі. Тому не зайвим буде покласти в валізу від літаючих комах. Краще взяти з собою фумігатор і спрей або крем для тіла. Фумігатор стане вам у нагоді в номері, а спреєм ви зможете скористатися, коли зберетеся на вечірню прогулянку.

Якщо ви їдете до країни, де екологічна ситуація не зовсім благополучна, як, наприклад, в Індії, візьміть із собою ліки. Активоване вугілля, “Смекта”, препарати від кишкових розладів – все це може стати у нагоді після знайомства з місцевою кухнею. В яку б країну ви не їхали, дотримуйтесь простої техніки безпеки. Не пийте воду з-під крана, не їжте не мити овочі та фрукти, не замовляйте напоїв з льодом, нові страви пробуйте акуратно, потроху. Не зловживайте алкоголем!

Найголовніше у відпустці – це настрій. І навіть у двозірковому готелі з гарною компанією та близькими людьми іноді відпочивається краще, ніж у готелі класу люкс. Тому, збираючись на курорт, налаштовуйтесь на добре. Нехай усі ваші проблеми залишаться вдома. А з собою візьміть лише посмішку, радість та кохану людину для компанії. Хорошої вам відпустки!