Що з собою взяти до Греції на відпочинок?

Збираючись у відпустку, ми суємо в сумки потрібні на перший погляд предмети. Насилу закриваємо замок, щоб «впхнути невпихуемое». А потім дивуємося, чому половина речей просто валяється у валізі чи номері, так і не знадобившись. Хороша новина: такої ситуації можна уникнути! Ділимося порадами досвідчених туристів, що взяти до Греції на відпочинок. Як не забути справді корисні речі і не перевантажувати багаж?

Те, що стане в нагоді 100%
До списку обов’язкових для подорожі предметів потрапляють документи, одяг, взуття, аксесуари та медикаменти. Також знадобляться гроші та техніка. Зупинимося докладніше кожному пункті.

Вибираючи, що взяти з речей на відпочинок у Греції, враховуйте специфіку відпочинку. Плануєте весь час проводити на пляжі або біля басейну – беріть кілька купальників та парео. Шорти та майки стануть у нагоді як для пляжного дозвілля, так і для екскурсій, прогулянок, шопінгу. Найкраще взяти 3–4 змінні комплекти повсякденного одягу. Для відвідування храмів варто вибрати блузи або сорочки з довгим рукавом і закритим декольте, спідниці завдовжки нижче за коліно, бриджі, штани з натуральної тканини. Для походу в ресторан візьміть елегантну сукню (жінкам) та сорочку + штани (чоловікам).
Взуття має бути зручним, з натуральних матеріалів — тканини чи шкіри. Для піших прогулянок підійдуть сандалії з міцними застібками, для пляжу – сланці, для ресторану – босоніжки на підборах чи туфлі. Біля моря можуть знадобитися капці з твердою підошвою для захисту від морських їжаків.
Щоб не обгоріти, захопіть у поїздку капелюшок, сонячні окуляри, легку накидку або шарф для плечей. Маленька сумочка через плече буде зручною для зберігання документів, грошей та корисних дрібниць.
Що необхідно взяти з собою на відпочинок до Греції, то це медикаменти. Ліки в грецьких аптеках коштують дорого. До того ж може знадобитися рецепт лікаря.
Мінімальна сума готівки для поїздки – 80 EUR на добу для однієї особи. Максимум не обмежений, але суму понад 10 000 EUR доведеться задекларувати.
Телефон, зарядний пристрій і Powerbank — «must have» для зв’язку з будинком та зйомки яскравих моментів подорожі.

«Брати не можна залишити»
Фотоапарат та відеокамера стануть зайвим вантажем, якщо у вас є смартфон із гарною камерою. Шампунь та мило напевно знайдуться в номері в готелі. Косметику та засоби гігієни можна купити у магазинах Греції за прийнятною ціною. Не забудьте про сонцезахисний крем із фільтром SPF 50+ для обличчя та чутливої ​​шкіри, та SPF 30–40+ — для смаглявого тіла.

Що не можна ввозити на територію Греції
Чи знаєте ви, що із собою взяти до Греції на відпочинок не вийде? Деякі речі доведеться залишити вдома чи викинути в аеропорту. Перевірте, чи немає у вашому багажі:

лікарських препаратів з наркотичною дією (за відсутності рецепта від лікаря);
м’ясних та молочних продуктів, шоколадних цукерок;
птахів та тварин без ветпаспорту та спеціального дозволу;
дитячого харчування вагою понад 2 кг;
понад 2 л вина, понад 1 л міцного алкоголю;
понад 20 пачок цигарок.
Існує також обмеження для ручної поклажі, яку можна брати до салону літака. У сумці не повинні бути ємності об’ємом, що перевищує 100 мл. Загальна кількість пляшечок, баночок та тюбиків – до 10 шт. Заборонені гострі предмети: ножі з лезом від 6 см, в’язальні спиці, ножиці, шприци з голками тощо.