Де у Греції дешевше відпочивати?

Греція — унікальна країна з давньою історією, чудовою природою та вражаючою культурною спадщиною. Ви вирішили вирушити сюди відпочити комфортно та бюджетно, проте не можете визначитися, де в Греції дешевше відпочивати? Ми розповімо про найкращі варіанти для недорогої відпустки.

Скільки коштує відпочинок у Греції?
Бюджетний відпочинок закономірно має попит у туристів: заощадити на подорожі хоче молодь, сім’ї з дітьми або люди, які не готові переплачувати. Щоб поїздка обійшлася в меншу суму, вибирайте готелі категорії 3* та 4* у невеликих курортних містах, які ще не набули популярності. Зверніть увагу на острови та півострова, де найдешевше відпочити в Греції.

Іноді трапляється так, що передбачити ціни наперед не можна. Наприклад, одна і та ж страва в ресторані відомого курорту може коштувати менше, ніж у маленькому селі. Причина такої різниці в ціні – наявність чи відсутність конкуренції.

Репутація розкішного відпочинку в Греції зберігається переважно за Санторіном, Міконосом, Афінською Рів’єрою та Салоніки.

Назвати найдешевший курорт Греції непросто, оскільки дорогі елітні готелі є у кожному регіоні країни.

Ось орієнтовний рейтинг туристичних місць, де в Греції відпочити найдешевше:

Крит – рішення для молодих людей з маленьким бюджетом, чи відпочинку з дітьми. Острів поєднує широкі піщані пляжі з мілководдям для малюків та галасливі нічні розваги, які сподобаються молодій компанії.
Родос – дивовижний острів із давньою історією. Високий сезон тут у липні та серпні, тому підбирати тур краще в інший час.
Халкідікі – півострів, що омивається Егейським морем. Він розділений на три менші півострова: Кассандру, Ситонію і Афон. Кассандра вважається найдемократичнішим із них.
Пелопоннес розташований на півдні Греції, він приваблює піщаними та піщано-гальковими пляжами, а також історичними пам’ятниками.
Херсоннісос називають молодіжним курортом – демократичні ціни на проживання та харчування роблять його улюбленим місцем відпочинку студентів.
Ретимно порадує цінами, чистим повітрям та відсутністю суєти.

All Inclusive грецькою
На сайті зручно ознайомитися з актуальними цінами на туристичні пакети. Вартість туру для двох на 7 ночей у липні-серпні коштуватиме від 800 до 1800 USD у готелі категорії 3*. За цю суму ви отримуєте розміщення у готелі з відкритим басейном та упорядкованою територією. Харчування найчастіше не входить у вартість туру. Буває, що увімкнено сніданок або сніданок з вечерею. У багатьох номерах є міні-кухня для самостійного приготування їжі.

Вартість путівки залежить не тільки від того, які курорти в Греції найдешевші, але й від місяця, на який ви плануєте подорож. Високий сезон тут починається у червні і триває до жовтня, відповідно й ціни у цей період кусаються. У жовтні та листопаді, коли спадає спека, можна вдало «зловити» путівку, що горить, і вирушити знайомитися з пам’ятками і культурою Греції.

Без додаткових витрат обійтися на курорті важко. Наприклад, на відпочинку захочеться відвідати кафе: кава з тістечком коштуватиме близько 4 EUR, романтична вечеря обійдеться від 15. За відвідування більшості визначних пам’яток ви заплатите в межах 5–12 EUR, проте чим популярніший об’єкт, тим дорожчою буде ціна за вхід. Так, в Афінах оглядові екскурсії коштують від 40 до 200 EUR.