Найдорожчі міста в Туреччині для відпочинку

Українці полюбили турецькі курорти за їхню цінову доступність, доброзичливих місцевих жителів та знаменитий all inclusive, але й шанувальникам відпочинку преміум-класу радіють у сонячній країні. До їхніх послуг – престижні готелі з розкішним номерним фондом, першокласний сервіс, близьке розташування до моря, довгий список різноманітних розваг та послуг… Розповідаємо про найдорожчі міста Туреччини, до яких варто придивитися, якщо хочете провести відпустку за вищим розрядом.

Фетхіє
Фетхіє – справжня перлина Туреччини, де можна відпочити в оточенні розкішної природи, поблизу заповідних зон та мальовничих островів. Найдорожчі готелі розташовані прямо біля берегової лінії, варіанти дешевше – далеко від моря. Головна особливість та багатство розташованого біля підніжжя гір Фетхіє – природа, милуватися якою можна під час прогулянок на набережній, польотів на аероплані, рафтингу, дайвінгу чи ознайомлювальних екскурсій околицями. В рамках останніх можна побувати, наприклад, біля руїн античного театру чи замків, побачити лікійські гробниці чи мечеть Джезаїрлі Хасан Паші.

Белек
Белек – місто п’ятизіркових готелів, оскільки комплексів категорії 3* чи 4* тут дуже мало. Туристична інфраструктура в цьому районі почала розвиватися всього кілька десятиліть тому, але такі скромні терміни абсолютно не завадили Белеку знайти звання одного з найфешенебельніших резортів країни. А головні його скарби – шикарні пляжі, більшість з яких удостоєні відміткою “Блакитний прапор”, кедрові та евкаліптові гаї, а також широкий вибір розваг. Наприклад, тут можна зайнятися рафтингом або покататися верхи в національному парку «Каньйон Кепрюлю» (щоправда, дорога до нього займе близько години на авто), а ще – як слід розважитись в аквапарку «Троя» або познайомитися з історією в стародавньому містечку Перзі. Також у Белеку є мінеральні джерела, працюють спа-центри та пропонуються послуги бальнеотерапії.

Чешме
Чешме дав притулок на березі Егейського моря і виділяється на тлі своїх побратимів, насамперед, незвичайною архітектурою. Колись на його місці розташовувалося грецьке місто Крині, і на тутешніх вуличках із строкатими будиночками досі панує незвична для турецьких курортів атмосфера. Затишне містечко потопає у зелені та квітах, на його території можна знайти як елітні готелі, так і більш бюджетні пропозиції. Але варто пам’ятати, що в Чешмі люблять відпочивати заможні турки – це не найдорожче місто в Туреччині для відпочинку, але дешевий відпочинок тут не варто розраховувати.

Бодрум
Бодрум – місто вічного свята, в яке з’їжджаються забезпечені туристи з усього світу. Тут чудові пляжі, відкрито кілька центрів дайвінгу, працюють великий аквапарк та дельфінарій. Любителі природи оцінять красу хвойного лісу та мандаринових садів.

Але все ж таки Бодрум більше відомий, як місце з великим вибором танцмайданчиків, барів і ресторанів. У нічних клубах чи не щоночі влаштовують запальні вечірки, за музичну частину на яких відповідають відомі діджеї. Найпрестижніші клуби знаходяться біля моря, їх гості можуть насолоджуватися танцювальними сетами, смачними коктейлями та одночасно милуватися видами Бодрумської затоки.

Дідім
Дідім, як і Чешме, знаходиться на узбережжі Егейського моря. Це ідеальне місце для любителів водних розваг (дайвінг, риболовля, стрибки у воду), парусного спорту, а також тих, хто захоплюється історією. Останні зможуть побувати у всесвітньо відомому храмі Аполлона, навколо якого, власне, і було збудовано місто.

Практично всі пляжі Дідіма – володарі «Блакитного прапора», що говорить про виняткову чистоту моря у цьому районі. Узбережжя на курорті галькове, тому навіть на мілководді вода зберігає кристальну прозорість. З розваг, як і інші найдорожчі курортні міста Туреччини, Дідім пропонує безліч варіантів для дозвілля. А саме, дискотеки, аквапарк та парк атракціонів, ресторани, бари та ТЦ.